Виникли питання? Залиште свої контакти, і ми вам зателефонуємо

    Варикоцеле

    Захворювання, яке виникає при варикозному розширенні сім’яних вен.

    Причиною цієї хвороби є вроджена слабкість венозної стінки. Як наслідок – виникає застій венозної крові у яєчку, порушення нормального кровопостачання, що призводить до дистрофічних змін тканини яєчка, і зниження репродуктивної функції.

    Найчастіше дана хвороба виявляється у молодих чоловіків при плановому медичному огляді, або ж після звернення пацієнтів з приводу невдалих спроб зачаття у молодих сім’ях.

    Вираженість симптомів варикоцеле залежить від віку, і від ступеня ураження вен. Найчастіше, особливо у ранніх стадіях, захворювання перебігає безсимптомно. На більш пізніх стадіях відмічається помірний дискомфорт в калитці, тупі, ниючі болі, пальпаторно відчувається “набухання” вен сім’яного канатика, що посилюється при фізичному навантаженні.

    В більшості випадків медикаментозне лікування варикоцеле є неефективним. Найбільш розповсюдженим методом лікування є оперативне втручання. Суть операції полягає у припиненні кровотоку в ураженій судині. Однією із найефективніших операцій є операція за Іванісевичем.

    Останнім часом, у зв’язку із впровадженням в сучасну медицину малоінвазивних технологій, щораз більше урологів надає перевагу лапароскопічним втручанням. До переваг лапароскопічного методу над класичним виконанням операції Іванісевича можна віднести: відсутність класичної операційної рани, менш виражені больові відчуття в післяопераційному періоді, і коротший термін перебування в стаціонарі.
    При лапароскопічному оперативному втручанні тривалість операції становить 30-40 хвилин, а перебування у стаціонарі – до 3-х діб.

    При підозрі на наявність варикоцеле необхідні:
    – загальний аналіз крові та сечі
    – біохімічний аналіз крові
    – спермограма (повнолітнім пацієнтам)
    – огляд уролога.

    Довіра, здобута працею!