Виникли питання? Залиште свої контакти, і ми вам зателефонуємо

    Головна Напрямки Офтальмологія Хірургія Як підібрати штучний кришталик

    Як підібрати штучний кришталик

    12.05.2016

    Відповідаємо на найчастіші запитання пацієнтів.

    Який кришталик мені найкраще взяти, щоб бачити?

    Людина бачить не кришталиком, а сітківкою. Сітківка – це оболонка глибоко в оці, що спільно з зоровим нервом і головним мозком перетворює світло в зображення. Саме від їх здоров’я залежить гострота зору. Кришталик – це природна лінза, схожа на ту, що стоїть в окулярах. Завдання кришталика добре пропустити і зібрати світло на сітківку.
    При операції заміни кришталика ока ми замінюємо свій мутний кришталик на штучний прозорий. Велике значення для зору має те, чи крім катаракти не розвинулись інші хвороби ока, якщо ні – зір відновлюється при використанні будь-яких штучних кришталиків.

    Чим відрізняються між собою штучні кришталики?

    Різні моделі штучних кришталиків мають різну якість матеріалу, будову і ступінь захисту сітківки. Дорожчі кришталики з кращого матеріалу і мають такі переваги: на сонці не дають світлових ореолів, при читанні букви не мають тіней, зображення чіткіше у всьому полі зору, а також при їх використанні значно рідше виникає помутніння капсули кришталика (вторинна катаракта).
    Так званий американський «жовтий» кришталик має додатковий жовтий фільтр, що захищає око від синього спектру сонячного світла, який є шкідливим для сітківки. Є ще кришталики з такого ж матеріалу, але значно складнішої будови і відповідно дорожчі. Вони, в окремих випадках, дозволяють додатково покращити зір при астигматизмі або дивитися вдаль і читати без окулярів.
    023

    Довіра, здобута працею!