Виникли питання? Залиште свої контакти, і ми вам зателефонуємо

    Головна Блог Особливості лікування Остеохондроз. Діагностуємо правильно

    Остеохондроз. Діагностуємо правильно

    17.05.2016

    Автор: лікар-масажист МЦ “Oculus” Савчук Олег Анатолійович

    На сьогодні у 40-90% людей виявляють остеохондроз.
    Найчастіше хвороба вражає осіб, старших 30 років, однак перші симптоми остеохондрозу можуть проявлятися навіть у підлітковому віці.
    Остеохондроз – це дегенеративно-дистрофічне ураження тканин хребта, що характерне ураженням міжхребцевих дисків, прилеглих суглобових поверхонь і тіл хребців, зв’язкового апарату хребта.
    масаж

    Однією з рис остеохондрозу хребта, які поглиблюють процес, є його занадто велика симптоматика. Захворювання може проявитися в абсолютно різних частинах організму. Це можуть бути болі та оніміння в кінцівках, порушення і біль у внутрішніх органах. При тому найчастіше людина жодним чином не пов’язує біль в області серця, порушення роботи статевих органів, головні болі, біль і оніміння в ногах з остеохондрозом і взагалі з хребтом, займаючись”лікуванням” безпосередньо симптомів остеохондрозу за допомогою різних знеболювальних засобів, всіляких розрекламованих лікарських препаратів, БАДів та інших методів. Але такий шлях тільки погіршує ситуацію.

    Остеохондроз продовжує свій розвиток, а використовувані способи лікування в кращому випадку просто не призводить до суттєвого покращення, окрім як тимчасово полегшують біль, а в гіршому випадку можуть ще більше нашкодити організму.

    Найчастіші скарги при остеохондрозі хребта:
    – дискомфорт у різних відділах хребта. Болі можуть змінюватись від незначних, тупих, тягнучих до сильних, часом дуже інтенсивних і нестерпних.
    – підвищена стомлюваність при роботі, як фізичній, так і розумовій,
    – порушення чутливості в кінцівках і різних частинах тіла, мерзлякуватість рук або ніг,
    – болі, що віддають в ноги,
    – болі, що віддають в лопатку, плече, а також болі в шиї і потилиці,
    – частим супутником остеохондрозу шийного відділу є головні болі, запаморочення. Неодноразово спостерігається підвищена зорова стомлюваність або зниження гостроти зору.
    – при ураженні попереково-крижового відділу хребта часті розлади з боку репродуктивної системи, різні сексуальні дисфункції. Тому у більшості чоловіків після лікування відзначається зростання сексуальної потужності. У жінок нормальне функціонування попереково-крижової зони підвищує вірогідність зачаття і сприяє комфортному перебігу вагітності.

    У медичному центрі «Oculus» проводиться ефективне лікування всіх форм остеохондрозу. У основі лікування – комплексна програма, спрямована на швидке усунення основного синдрому та причини, що викликає страждання. У складі комплексної терапії застосовуємо масаж в поєднанні з лікувальною фізичною культурою (індивідуально підібрані комплекси вправ до кожного пацієнта), а також профілактичні заняття на профілакторі Євмінова.
    масаж
    Лікувальна фізична культура сприяє зниженню болю, нормалізує тонус мускулатури спини і живота, створюючи так званий м’язовий корсет, а також збільшує рухливість хребта у хворобливій зоні.
    У середньому курс лікування становить 10-15 сеансів. Тривалість заняття від 60 хв.

    Чим раніше розпочати лікування,тим кращий буде результат! Будьте здорові!
     Савчук Олег Анатолійович

    Довіра, здобута працею!