Виникли питання? Залиште свої контакти, і ми вам зателефонуємо

    Головна Напрямки Стоматологія Як підготувати дитину до першого огляду стоматолога?

    Як підготувати дитину до першого огляду стоматолога?

    12.04.2016

    Коли дитині виповниться 1 рік, йому можна сказати, що він (вона) тепер уже досить великий (велика), щоб познайомитися з “зубним” лікарем: “Лікар подивиться твої зубки і скаже, чи правильно вони ростуть”. І аж ніяк не можна відтягувати перше відвідування стоматолога більше, ніж до 3-х років (на жаль, нам усе частіше приходиться спостерігати карієс в однорічних і півторарічних діток). Надалі такі відвідування повинні стати регулярними – мінімум 2 рази в рік.
    Як підготувати дитину до першого огляду стоматолога?

    Якщо перший раз відвідати стоматолога потрібно вже для лікування зубів дитини, то зробіть усе можливе, щоб ваше занепокоєння не передалося дитині: поводьтеся природно і невимушено. Діти не народжуються зі страхом до стоматолога, постарайтеся не вселяти його своєму маляті завчасно. Найкраще, якщо Ви не будете спеціально “готувати” дитину до зустрічі з лікарем, робити з візиту “події дня”. Можете за день-два до візиту пограти з дитиною в зубного лікаря: посвітити один одному в рот лампою, порахувати зуби.

    Гірше, якщо дитина вже має сумний досвід знайомства з лікарем. У цьому випадку вам потрібно знайти іншу клініку, де лікарі пройшли спеціальну підготовку, вміють поводитися з дітьми і застосовувати адекватну анестезію. А перед походом туди треба переконати дитину, що ви підете зовсім, зовсім до іншого лікаря, і усе буде не так, як раніше (але потрібно, щоб це, дійсно був зовсім, зовсім інший лікар!). Також ми проводимо лікування дітей під потенційованим знечуленням (глибока седація, медичний сон – це так званий «наркоз»)

    Довіра, здобута працею!