Виникли питання? Залиште свої контакти, і ми вам зателефонуємо

    Головна Напрямки Стоматологія Як обрати зубну пасту?

    Як обрати зубну пасту?

    12.04.2016

    Автор: Лікар-стоматолог МЦ “Oculus” Мар’яна Мазур

    На ринку України представлена велика кількість різноманітних зубних паст, переважно закордонного виробництва. Наведемо відомості про деякі із них:
    1. КОМПЛЕКСНІ АБО БАЗОВІ ЗУБНІ ПАСТИ. Переважно на упаковці зазначено, що паста запобігає . усім стоматологічним захворюванням. Такі пасти можна використовувати щоденно для людей, які відвідують стоматолога раз у пів року і ретельно слідкують за гігієною ротової порожнини. До таких паст відносять: Elmex, Colgate total, Lacalut basic та інші.
    КОМПЛЕКСНІ АБО БАЗОВІ ЗУБНІ ПАСТИ

    2. ПАСТИ З ФТОРОМ. Такі пасти призначені для людей зі схильністю до утворення карієсу. Фтор зміцнює зубну емаль і робить її більш резистентною до руйнування твердих тканин. Проте, така паста не може вилікувати карієс, лише його попередити і це лише за умови ретельної гігієни. До таких паст відносяться: Lacalut fluor, Colgate maximum cavity protection, Blend a med з активним фтором та інші.
    ПАСТИ З ФТОРОМ

    3. ЗУБНІ ПАСТИ З ТРАВАМИ АБО ДЛЯ ЛІКУВАННЯ ЯСЕН. Такі зубні пасти можна віднести уже до категорії лікувальних, адже багато з них містять дуже активні речовини, які не слід використовувати постійно. Такі пасти призначені для людей із захворюваннями ясен, такими як гінгівіт та парадонтит. Але вони будуть ефективними лише тоді, коли лікар позбавить пацієнта усіх тих причин, які викликають ці захворювання. Категорично не рекомендується для людей з парадонтозом. А в чому різниця Вам розкаже Вам ваш лікар-стоматолог. На ринку це пасти Parodontax, Lacalut active.
    ЗУБНІ ПАСТИ З ТРАВАМИ АБО ДЛЯ ЛІКУВАННЯ ЯСЕН

    4. ВІДБІЛЮЮЧІ ЗУБНІ ПАСТИ. Мабуть, не раз у вас була спокуса купити пасту, та отримати посмішку «з вітрини». Даними пастами можна користуватися не більше 1 разу на тиждень. Завдяки своїй структурі, яка містить велику кількість абразивних частинок, при щоденному використанні такі пасти зчищають наліт дуже добре, аж занадто добре. Аж до стирання емалі, та утворення так званих «клиновидних дефектів». Їх відбілюючий ефект полягає лише у змітанні налету, таким чином зуби здаються світлішими. На ринку є безліч відбілюючих паст. Ми не рекомендуємо жодної. Якщо є бажання відбілити, то краще звернутися за професійним відбілюванням зубів до Вашого стоматолога.
    ВІДБІЛЮЮЧІ ЗУБНІ ПАСТИ

    5. ПАСТИ ДЛЯ ЧУТЛИВИХ ЗУБІВ. Такі пасти призначені для людей, які мають проблему підвищеної чутливості до різних подразників. Вони містять у своєму складі речовини, здатні зменшувати цю чутливість. Проте, Вам варто впевнитись, що така проблема виникла у Вас у зв’язку із природньою структурою емалі, а не із стоматологічними захворюваннями. Бо у випадку останнього жодна паста не зможе допомогти вирішити цю проблему. На ринку пасти для чутливості представлені фірмою Sensodyne.
    ПАСТИ ДЛЯ ЧУТЛИВИХ ЗУБІВ

    Однак, найголовніше, що Вам слід пам’ятати, що жодна паста не буде ефективною якщо Ви не чистите зуби 2 рази/день – зранку після сніданку, та ввечері перед сном. Здорових Вам зубів та ясен.

    Довіра, здобута працею!