Виникли питання? Залиште свої контакти, і ми вам зателефонуємо

    Головна Напрямки Кардіологія Миготлива аритмія

    Миготлива аритмія

    Миготлива аритмія (фібриляція передсердь)

    У нормі серце працює ритмічно. Спеціалізовані клітини серця утворюють біоелектричні сигнали, за допомогою яких серце скорочується та виштовхує кров. Ці імпульси документуються при електрокардіографічному записі. Аналіз електрокардіограми дає можливість виявити складні розлади ритму та провідності, порушення кровообігу, а також гіпертрофію та ремоделювання камер серця.

    При миготливій аритмії (фібриляції передсердь) серце скорочується неритмічно. Ліве та праве передсердя перестають скорочуватися у правильному ритмі через виникнення циркулярної хвилі фібриляцій передсердь і аритмічного скорочення шлуночків. Основним проявом миготливої аритмії (фібриляції передсердь) є аритмічне скорочення шлуночків з частотою від 60 до 150 за 1 хв.

    Тривала робота серця з високою частотою спричинює ослаблення серцевого м’яза та розвиток серцевої недостатності. Однак найсерйозніші ускладнення миготливої аритмії (фібриляції передсердь) пов’язані з формуванням тромбів у лівому передсерді, які за плином крові можуть потрапити у артерії життєво важливих органів, зокрема головного мозку, внаслідок чого виникає інсульт.

    Миготлива аритмія

    Ознаки миготливої аритмії:
    – нерегулярне та пришвидшене серцебиття
    – відчуття перебоїв, завмирання серця
    – відчуття дискомфорту у ділянці серця
    – задишка
    – швидка втомлюваність, слабкість
    – запаморочення, короткочасна втрата свідомості

    Важливо знати!
    – ризик інсульту у 5 разів вищий в осіб з миготливою аритмією
    – усі пацієнти з миготливої аритмією повинні приймати антитромботичні (кроворозріджуючі) препарати, зокрема варфарин, що вимагає постійного контролю за системою зсідання крові.

    Довіра, здобута працею!