Виникли питання? Залиште свої контакти, і ми вам зателефонуємо

    Головна Блог Особливості лікування Внутрішньосуглобове введення препаратів гіалуронової кислоти

    Внутрішньосуглобове введення препаратів гіалуронової кислоти

    Остеоартроз об’єднує в собі групу захворювань, прогресування яких пов’язане з деградацією суглобового хряща, субхондральної кістки і порушенням механічної рухливості суглобу. Пацієнти з таким діагнозом можуть звертати увагу на болі, хрускіт, скрип в суглобах.У деяких випадках відзначаються і явні ознаки місцевого запалення.

    039

    Біль, хрускіт, скрип у суглобах. А ще – зменшена рухливість, місцеве запалення, деградація хряща. Одне слово — остеоартроз. Причина захворювання — зменшення концентрації гіалуронової кислоти у синоавіальній рідині, яка зволожує суглоб. Саме ця кислота відповідає за амортизацію, що її надає синовіальна рідина суглобу, а також за консистенцію рідини (а саме — за її в’язкість). У пацієнтів, хворих на остеоартроз, концентрація гіалуронової кислоти менша у 2-3 рази, порівняно із здоровими людьми, відтак зростає навантаження на суглоби. Звідти – ризик травм та дегенерації ураженого місця.

    Внутрішньосуглобне введення гіалуронової кислоти знімає ці неприємності, оскільки нормалізує стан синовіальної рідини. Крім того, терапія гіалуроновою кислотою особливо показана для пацієнтів, які важко переносять лікування нестрероїдними протизапальними засобами через шлункові проблеми. Вищезгадана кислота не впливає на шлунково-кишковий тракт, тому і не подразнює його. Здебільшого для лікування необхідно 3-5 ін’єкцій кислоти у кожен хворий суглоб, інтервал — 7-15 днів. Лікування варто проводити 1-2 раз на рік, проте частота лікування варіюється залежно від стадії захворювання: при І ст. — протягом двох років, при ІІ — 2-3 роки, ІІІ стадія — 3-4 роки.

    Довіра, здобута працею!