Виникли питання? Залиште свої контакти, і ми вам зателефонуємо

    Головна Напрямки Стоматологія Мікропротезування

    Мікропротезування

    12.05.2016

    Мікропротезами називають ортопедичні конструкції, що застосовуються безпосередньо для реставрації коронкової частини зуба. Серед них розрізняють вкладки, що “вкладаються” у порожнину зуба, і вкладки, що встановлюються на поверхні (стінці) зуба.

    Вкладки виконують функції пломб. Однак на відміну від звичайних пломб, що встановлюються стоматологом безпосередньо під час лікування, вкладки виготовляються в зуботехнічній лабораторії. Вони виготовляються чи з кераміки чи з композитних матеріалів по відбитку, знятому з зуба, який реставрується. Після цього лікар закріплює їх у порожнині зуба за допомогою спеціальних цементів.

    Вкладки є монолітними конструкціями, зробленими з матеріалу, що набагато перевершує по міцності будь-який відомий сьогодні пломбувальний матеріал.

    Найбільш популярним у пацієнтів видом мікропротезів є вініри (англ. veneer – облицювання), що являють собою накладки, які встановлюються на зовнішню поверхню зубів. За допомогою вінірів вдається вирішити багато проблем – таких, як зміни форми і кольору зубів, “випрямлення” кривих чи розгорнутих зубів, зміцнення їхніх стінок і т.п. Досить сказати, що в основі багатьох “голлівудських посмішок” лежать керамічні вініри.

    Довіра, здобута працею!