Виникли питання? Залиште свої контакти, і ми вам зателефонуємо

    Головна Блог Директиви відносно фізичної діяльності, сидячої поведінки та сну для дітей віком від 0 до 5 років

    Директиви відносно фізичної діяльності, сидячої поведінки та сну для дітей віком від 0 до 5 років

     

    ФІЗИЧНА АКТИВНІСТЬ

    • Немовлята (менше 1 року)  – повинні проводити принаймні 60 хвилин у різних фізичних навантаженнях будь-якої інтенсивності; більше краще.
    • Діти віком від 1 до 2 років повинні проводити принаймні 180 хвилин у різних фізичних навантаженнях будь-якої інтенсивності, включаючи фізичну активність  протягом дня; більше краще.
    • Діти 3–4 років повинні проводити принаймні 180 хвилин у різних фізичних навантаженнях будь-якої інтенсивності, з яких, принаймні, 60 хвилин є фізично активними до помірної інтенсивності  протягом дня; більше краще.

    СЕДЕНТАЛЬНИЙ ЧАС

    • Немовлята (менше 1 року)  – не слід обмежувати в руховій активності більше 1 години (наприклад, у дитячих колясках або дитячих стільцях). Проводити час за екраном не рекомендується взагалі. Під час сидіння  заохочується залучення до читання і розповідей
    • Діти віком від 1 до 2 років – не слід утримувати їх більше 1 години без рухової активності ( (наприклад, у дитячих колясках або дитячих стільцях, або прив’язаних до спини доглядача) або в сидячому положенні протягом тривалого періоду часу. Для 1-го року життя , проводити час за екраном не рекомендується взагалі (наприклад, перегляд телепрограм або відео чи комп’ютерних ігор) . Для дітей у віці від 2 років тривалість перебування перед екраном   не повинна бути більше 1 години; менше краще. Під час сидіння  заохочується залучення до читання і розповідей.
    • Діти 3–4 років – не слід утримувати їх більше 1 години без рухової активності. Тривалість перебування перед екраном   не повинна бути більше 1 години; менше краще. Під час сидіння  заохочується залучення до читання і розповідей.

    ЧАС СНУ протягом 24-годинного періоду

    • Немовлята (менше 1 року) повинні мати глибокий сон протягом  14–17 год. (0–3 місяці) або 12–16 год (4–11 місяців).
    • Діти віком від 1 до 2 років повинні мати 11–14 год. глибокого сну, включаючи поверхневий сон та час пробудження;
    • Діти 3–4 років повинні мати 10–13 годин глибокого сну, який може включати поверхневий сон та  час пробудження.

     

    Довіра, здобута працею!